Att sminka sina ögon snyggt, hur lyckas man med det? Det är först och främst bra att se till att du har bra ögonsmink. Du som vill hitta riktigt bra ögonsmink, du kan göra det på https://gosh.se/smink/ogonsmink. Det kan vara en konst att få till sminkningen av dina ögon, men med våra smarta sminktips, så ser vi till så att du lyckas. 

Det du ska börja med, för att då den där vackra ögomakeupen, det är basen. Så börja därför med att använda en concealer för att täcka eventuella rodnader runt ögonen och vid tårkanalen. Sedan, efter det, så ta och gör din ögonmakeup. Du kan vänta med att applicera foundation, rouge och puder tills efter du sminkat dina ögon. 

Fler bra tips för ögonsminking

Du som funderar på hur man kan få den där perfekta kråksparken på eyelinern, du ska försöka att få till den på så vis att den förlänger ditt ögas naturliga nedre linje. Det gör att dina ögon ser större ut. Du som gillar att kunna applicera din eyeliner med en pensel, testa att använda en tunn akvarellpensel, finns att hitta i måleributiker. När du ska få till den där perfekta linjen på din eyeliner, så använd något som stödlinje. Du kan använda dig att en bit papper, eller ett kreditkort!

Applicering av mascaran sen, den kan göras på olika sätt. Om du tycker det är svårt att nå de fransar som är längst in vid ditt öga, fyll då i den sedan. Det med hjälp av en ögonbrynsborste som du penslar lite i mascaran och penslar på från fransroten och ut.

Är det så att du är ute efter att ha en riktigt intensiv blick? Då ska du satsa på att applicera kajal i innerögat. Första gångerna kan det kännas lite obehagligt att lägga dit den. Det du kan göra, det är att titta ner i motsatt riktning mot var du applicerar den. Du kan även testa att måla på kajal innanför dina ögonfransar på de övre ögonlocken. Med det får du ett större djup. 

Om du vill ge intrycket av att du har större ögon, så kan det vara värt att testa en ljus kajal. Den bör inte vara kritvit, utan satsa hellre på att välja en ljust beige nyans. Den får gärna vara nära färgen i din egen ögonvita. Det ger ett mer naturligt resultat. 

Du som vill kunna skapa dig en riktigt dramatisk ögonmakeup, satsa på att köpa bra ögonsmink med både mörka och ljusa färger och kombinera dessa. Gör du en mörk sotning, så består den inte bara av svart. Den kan byggas på med grått som bas, svart som den mörka nyansen samt med silver som en ljus nyans. 

Hitta rätt ögonsmink för dig

Om du är ute efter att köpa nytt ögonsmink så kan du hitta en hel del av det på gosh.se. Hos dem finns allt det du behöver ha för att lyckas bra med din ögonmakeup, varje gång!

Smarta sminktips som gör att du lyckas med ögonmakeupen