Trappor är ju idag något som finns både utomhus och inomhus. Det är ju idag ett måste att ha en trappa för att kunna ta sig upp eller ner där det är nivåskillnad eller flera våningar. Är det så att du funderar på att skaffa dig en trappa inomhus, så har du en hel del att välja på. Dels har du ju den vanliga trappan, som tar dig till nästa våning, men sedan har du även det som kallas för innertrappa, som är en mindre trappa inomhus, som du kan ha upp till ett loft, vindsutrymme eller liknande

Innertrappa eller inomhustrappa?

Först måste du ju bestämma dig vad det är för trappa inomhus det är du har behov av. Om du ska satsa på att bygga en trappa från våning ett upp till våning två, så kan du välja en vanlig variant av trappa. Då har du bland annat L-trappa, U-trappa och raka trappor att välja mellan. En annan variant kan vara spiraltrappan, om det är så att du inte har så stor plats för själva trappan.

Sedan har du innertrappor. Även de är trappor inomhus, men är en enklare form av trappa, som passar bra att ha där du behöver komma upp till ett loft, eller upp till en vindslucka. Dessa finns det många varianter av. Du har även alternativet vindstrappa, som oftast är en lucka med en trappa monterad på sig. 

Vad får din trappa inomhus kosta?

Oavsett om det är en vanlig trappa mellan våningar eller en innertrappa det är du ska satsa på, så kan det vara bra att sätta en budget för vad den får kosta. Kostnaden av en trappa inomhus kan variera, beroende på storlek, material och var du köper den. Men samtidigt kan det vara bra att ha en budget att förhålla dig till före du börjar välja material och annat. Särskilt om du vill hålla nere dina kostnader. 

För att få ett hum om vad det kan kosta med olika trappor, så är det en god idé att kika runt lite på nätet. Du kan även kolla med olika trapptillverkare och trappåterförsäljare för att se vad som finns och vad det kan tänkas komma att kosta.

Hitta rätt trappa för dig

Fördelen med att besöka en trapptillverkare eller en trappåterförsäljare är att du då kan få inspiration till hur just din trappa ska se ut. Du kan även där se vad olika trappor inomhus kostar och vad för material det finns att välja mellan. Tänk på att kolla vad du har plats med för trappa också, så att du inte köper en som är för liten eller en som är för stor. Det bästa är ju att mäta den plats där trappan ska vara. 

När du väl hittat en trappa du gillar, samt sett till att den har rätt mått, se även till då att den är säker. Det gör du genom att välja till rätt tillbehör för just den trappa du väljer. 

Vad för trappa vill du ha i ditt hem?