Är det så att du länge varit sugen på att skaffa dig en hängmatta? Det är ju det perfekta stället att ligga och koppla av i, om sommaren. Sedan kan man ju även göra det andra årstider, om man väljer att ha sin hängmatta inne! Om du inte riktigt vet vad för slags hängmatta som kan passa dig, så kan det ju vara bra att ha koll på vad det finns att välja på. På https://hängmatta.se/ finns det till exempel flera bra varianter. 

Hängmattan är något som har funnits sedan lång tid tillbaka. De var och är än idag mycket populära i Centralamerika och Sydamerika. Att vi även har dem i Europa, det kan vi tacka Christofer Columbus för! Han upptäckte dessa under sina upptäcktsfärder under 1400-talet.

Hängmattan var även väldigt populära ombord på fartyg och skepp, som sovkojer. Det eftersom att de tog liten plats, men ändå var bekväma att sova i. 

Hängmattan idag är en vanlig syn, hos vilken familj som helst. Dock var det något som välbärgade familjer hade under senare delen av 1800-talet, då ute på sina lantställen. 

Att hitta en passande hängmatta

Idag är det som sagt vem som helst som har råd med en hängmatta. Dessa finns ju i många varianter, modeller, färger, storlekar, material. Det kan göra att du står lite rådvill och inte vet vad som kan tänkas passa just dig. Fundera på om det är bara du som ska nyttja den, eller om det är så att du har en stor familj, där alla vill kunna använda den. Kanske det är lämpligt att köpa flera?

Det de flesta tänker på när man säger hängmatta, är att den hängs upp mellan två träd, med hjälp av rep. Men det finns även andra sätt att hänga upp den på! Idag finns det till exempelvis stativ och ställningar att använda. Det är ju bra, om det är så att du saknar träd i trädgården, eller vill ha din hängmatta på altanen.

Fundera lite på vad du vill ha ut av din hängmatta samt var du tänkt att den ska vara. Finns det kanske en viss färg du vill ha den i, eller spelar materialet roll? Fundera även på om den ska vara smal eller bred, eller kanske om det till och med ska vara en dubbelhängmatta.

För att hängmattan ska vara så bekväm som möjligt, så bör den vara minst en meter längre än vad du själv är. Sedan är det ju även så att ju bredare den är, desto skönare är den att ligga i!

Köp en passande hängmatta

Förhoppningsvis har du nu funderat klart på vad för slags hängmatta som kan tänkas passa dig. Om inte, så kolla gärna in nätet på bilder av olika hängmattor. Det kan även vara smart att gå till en butik som säljer dem. Det gör ju då att du kan testa att ligga i dem, för att känna efter hur det känns. Sedan kanske det blir lite lättare att välja!

Så väljer du rätt hängmatta för dig