Något som alltid varit med, i olika former, det är dockan. Redan då barnen är i 2-3 års ålder, så börjar de gärna leka med dockor. En docka som lite äldre barn gärna leker med, det är Barbie. Du kan hitta barbie dockor på https://www.billiglek.se/shop/193-barbie-dockor/. Om du är född 1959 eller senare, så har du med allra största säkerhet haft en egen Barbie! Denna docka skapades av en kvinna vid namn Ruth Handler. Namnet som dockan har, Barbie, är från Ruths egen dotter Barbara, vars smeknamn just var Barbie.

Barbie finns idag i en mängd varianter samt att hon även har flera vänner och familj. Bland annat finns hennes pojkvän Ken och lillasyster Skipper samt flera andra vändockor. Dessutom finns det en uppsjö av tillbehör för alla barbie dockor. Det är kläder, skor, accessoarer, djur, hus, fordon och en massa mer. 

Tack vare att det idag finns så många varianter av Barbie och hennes vänner samt att det finns mycket tillbehör, så är det idag lätt att variera leken med dem! Barbie kan ena dagen sköta en skönhetssalong för att nästa dag vara veterinär!

Barbies vänner

Barbie själv dök ju upp 1959 och ett par år senare, 1961 kom Ken. Sedan kom det under åren en stadig ström av vänner till Barbie och Ken. Barbie fick även en lillasyster, Skipper, som även hon fick egna vänner. Bland vändockorna finns Midge, Skooter, Ricky och Francie, samt idag en massa fler!

Man har under åren skapat en mängd olika barbie dockor, som haft kända profiler som förebilder. Bland annat Twiggy och Truly Scrumptious från filmen Chitty Chitty Bang Bang. Än idag kommer det ut nya barbie dockor i en mängd varianter.

Barbies alla tillbehör

Ruth Handler fick idén till barbie dockan efter att sett att hennes dotter lekte en massa med klippdockor som hon bytte kläder på. Ruths tanke var då att skapa en docka som var tredimensionell och som kunde byta kläder och andra accessoarer på lätt sätt. Så när Barbie skapades, så skapade man samtidigt en stor uppsättning med kläder till henne. Givetvis efter den tidens mode!

Idag finns det hur mycket tillbehör som helst att hitta till Barbie och alla hennes vänner. Dels har de alla en masas olika kläder, skor och accessoarer. Sedan finns det även olika fordon, som bil, husbil, cykel och så vidare. Därtill finns det även hästar att rida på, ett eget hus att bo i samt mycket mer.  Det gör som sagt att det går att leka en massa skojiga saker tillsammans med sina barbie dockor. 

Köp en Barbie docka

Om det är så att du har en tös, eller en pojk, som gillar att leka med dockor, så kan Barbie vara ett bra alternativ. Det finns som sagt många varianter av barbie dockor att hitta idag. Så det gör att det finns en barbie docka som passar alla. Om du vill så kan du kolla in Billig Lek, som har ett brett sortiment av barbie dockor samt även en hel del tillbehör till henne.

Barbie dockor för rolig lek